Sexbarnsmamma

Hmm jaa jag har sex barn men även barnbarn. Kolla gärna in och kommentera 😊😊 Skriver om det mesta mellan himmel och jord 🌺🌺

Solat och cyklat

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ledig och det har varit skönt med lite sol. Så fort solen försvinner så blir det lite kallare i luften och det känns att hösten är på väg.

Men eftersom det varit dåligt med sol tog jag mig en sväng till solariet och det var avkopplande och skönt. Sen cyklade jag lite på min motionscykel. Det var länge sen men behövligt och skönt efteråt.

Funderar på om jag ska köpa ett simkort i simhallen för vi får ju friskvårdspeng från jobbet och det är ju dumt att inte utnyttja det. Var flera år sen sist men ska nog ta tag i det nu.

Dusch och färdig ska jag nog sticka lite innan jag ska iväg och hämta en dator eftersom jag ska bli kassör i vårt byalag. Ska lära mig olika konton för bokföring.

Det ska bli så roligt att få vara kassör men säkert lite svårt innan jag lär sig konton mm. Ja det ska bli spännande.

Ha en bra dag

Hihihi

Kategori: Ordspråk mm

Johansson stod vid staketet och iakttog hur grannfrun slet i trädgården.

- Det bästa sättet att få tomaterna att rodna är om du springer naken genom trädgården, skrockade han.

- Det har jag redan gjort, svarade hon. Och nu är gurkorna 40 cm långa!

Ha en bra dag

Mohahaha!!

Kategori: Ordspråk mm

En blondin från Stockholm var desperat o skulle hoppa från Skeppsbron.

Då kom en sjöman förbi o sa att han skulle till USA o att han kunde smuggla med henne.

Hon följde med sjömannen o smög ombord på natten.

Varje natt kom sjömannen med mat till henne o sen älskade de passionerat till gryningen.

3 veckor senare upptäcktes hon av Kaptenen.

......Va gör du här frågade han?

Jag får mat o resa till USA mot att en sjöman får ligga med mig.

Då har han verkligen lyckats, för det här är Djurgårdsfärjan...

Ha en bra dag

Skratta lite mer

Kategori: Ordspråk mm

Ha aldrig sex med en poliskvinna -hon säger bara stopp
inte med ett affärsbiträde -hon säger bara varsågod nästa
inte med en lärarinna-hon ger dig bara pekfingret om du gör fel
men gärna med en i vården för hon säger - seså upp igen ,vi försöker en gång till....:)

Ha en bra dag

Hahaha

Kategori: Ordspråk mm

I skolan frågar fröken: -Det sitter fem kråkor på en gren. Du skjuter en, hur många sitter kvar?
Pelle svarar:- Inga.
- Ja, sa fröken, jag hade tänkt fyra men jag förstår hur du tänker.
Pelle säger: - Får jag fråga? Tre kvinnor sitter på en bänk och äter glass. Den första biter på glassen, den andra slickar på glassen och den tredje suger på glassen. Vem av dem är gift?
Fröken svarar:- Den som...suger...
- Pelle: -Det är hon med vigselringen men jag förstår hur fröken tänker...

Ha en bra dag

Hihihi

Kategori: Ordspråk mm

Lille Peters föräldrar har just flyttat ifrån varandra. En dag säger Peter till sin mamma:
- Jag tror att pappa kommer hem snart!
- Varför tror du det, lilla gubben, frågar mamman.
- Jo, för han har glömt sin snopp i din byrålåda.......:)))

Ha en bra dag

Hahaha

Kategori: Ordspråk mm

En prostituerad är hos läkaren och får reda på att hon är gravid. Läkaren frågar vem fadern är. Hon svarar: Men hallå, om du äter en burk bönor, vet du då vilken böna som fick dig att fisa?

Ha en bra dag

Igår kommunfullmäktige och idag möte med byggnadsnämnden

Kategori: Byalaget

Igår var det sammanträde i kommunfullmäktige och i kväll blir det möte med byggnadsnämnden för byalaget i vårt samhälle. Vi är inbjudna då de ska prata om vilka bidrag som finns att söka och till vilka ändamål. Kan vara bra att höra för vi har i tankarna att försöka bygga en skateboardramp till våra ungdomar.

Ja det är inte lätt att få pengar för kommunens nämnd som har hand om dessa frågor har inga pengar till sånt. Tyvärr skulle jag vilja säga, för vi bor i ett samhälle med många ungdomar som gillar att åka  skateboard men det finns ingenstans de kan vara.

Nu åker de på gatan, trottoarer och nere vid stationen. Men det åker mycket bilar så det vore bra om vi kunde få ihop en summa som räcker till detta så de har en gemensam plats att vara på.

Vi får hoppas på att det går att lösa på sikt så det blir en ramp men säkert är vägen dit lång.
Ska ändå bli spännande och höra vad som sägs ikväll.

Ha en bra dag

Stickat

Kategori: Stickning

                                              





                   

Saker jag stickat. Grytlappar, grytlappsmagneter och en väska. Vill du köpa så skriv några rader.

Ha en bra dag

Hihihi

Kategori: Ordspråk mm

Johansson stod vid staketet och iakttog hur grannfrun slet i trädgården.

- Det bästa sättet att få tomaterna att rodna är om du springer naken genom trädgården, skrockade han.

- Det har jag redan gjort, svarade hon. Och nu är gurkorna 40 cm långa!

Ha en bra dag

Strunta inte i att gå

Kategori: Allmänt

Idag har jag tagit ledigt för jag ska på mammografi och senare är det möte i skolan och ikväll kommunfullmäktige. Ja denna dag är fullspäckad men bra att det blev samma dag.

Mammografi har jag varit på en gång tidigare och det är lite nervöst men jättebra att möjligheten finns. Förstår inte de som går och struntar i det för det är ju en säkerhet för sig själv. Jag tycker det är jättebra att det finns och betalar gärna de pengarna det kostar för det är värt det och vad får man för 140 kr.

Såklart vill man inte att det ska hända en själv men då är detta ett ypperligt tillfälle att ta för att vara på den säkra sidan.

Sen görs det undersökningar hit och dit om risken ökar eller inte men vet inte om det stämmer. Hörde på nyheterna igår om att ett glas vin varje dag ökar risken för bröstcancer och jag vet inte men så är det kanske.

Bra att det finns möjlighet i alla fall till detta som mycket annat. Så ni som struntar i att gå gör inte det.

Ha en bra dag

Blåbärspajer

Kategori: Blandat om bakning mm

Idag blev några blåbärspajer bakade. En del i frysen och en till kaffet. Smakade jättegott med vaniljsås till och dessutom jätteskönt att sitta på altanen där det inte blåser.

Skulle vilja göra äppelkakor och äppelpajer men har inga äpplen. Ska försöka så att jag kan få lite av grannen som har massor. Ja det får jag säkert så hoppas på det.

Baka och lägga i frysen för det är enkelt att fixa till om det kommer någon på fika bara så där.



Ha en bra dag

Ösregn hela dagen

Kategori: Allmänt

Igår var vi i Göteborg med mannens jobb och det är alltid kul. Gick på stan, kikade i affärer, fikade och åt mat , ja äter gör man mest hela tiden. Mormor o morfar var barnvakt så vi var barnfria vilket inte händer så ofta så detta är alltid lika skönt att få vara själva en hel dag.

Men, men igår ösregnade det hela dagen så in och ut i affärer. Upp till bussen en sväng och vidare in på Liseberg. Inte så mycket folk tänkte vi men det var det, mycket folk alltså. Så vi tog lite lotter men ingen vinst och det brukar det inte bli heller. Köpte lite saker till barnen.

Kollade runt lite, åt våffla mm. Regnet det förstör massor men tyvärr så styr man inte över vädret så det var bara att gilla läget.

Men efter en dag som började klockan åtta och hemma igen vid tolv. Mycket regn och genomfrusen så är det skönt att vara hemma igen. Tyckte ändå att dagen blev bra förutom vädret.

Ha en bra dag

Håll aldrig tillbaka

Kategori: Ordspråk mm

Håll ALDRIG tillbaka en fis! Då backar den, vandrar längs med ryggraden, upp till hjärnan å förvandlas till skitsnack! Så fjärta loss och va en bra kompis...

Ha en bra dag

Tänk så är det

Kategori: Ordspråk mm

Säg aldrig för mycket till den du litar på.
För den du litar på, litar även på någon annan♥♥

Ha en bra dag

Allt ska göras

Kategori: Allmänt

Idg är min lediga dag och kan säga att det är rätt skön när man haft två dagars konferens. Då är det intensivt och mycket att ta in så att vara ledig är inget jag har något emot.

Har varit på ÖB en sväng och handlat lite, ja egentligen behöver man nog inget men man hittar så mycket bra att ha saker. Lite saker är nog välbehövligt men mycket kan man säkert klara sig utan.

Nu regnar det ute vilket inte är så kul men jag har tänt min ljusbricka och det lyser så fint. Lite mysigt är det allt när det regnar och hösten är på väg in.
Får passa på att tvätta och bädda rent när man har ledig dag och allt annat som också ska göras.

Nej nu ska jag sätta mig ner en stund och ta en koppa java för det smakar alltid lika bra.

Ha en bra dag

Hemma igen

Kategori: Politik och fackligt

Nu är man hemma igen efter två dagar med konferens. Tycker det har varit givande men jäkligt skönt att va hemma och sova i sin egen säng. Visst är det roligt att åka iväg men lika skönt när man är hemma igen. Ja vi har lärt oss mycket nytt och det är alltid bra. Man kan aldrig få för mycket kunskap och det som är oväsentligt sållas antagligen bort. Ja så är det nog. Nä nu ska jag sova o samla nya krafter till morgondagen. Ha en bra dag

Ny dag igen

Kategori: Politik och fackligt

Nu är det en ny dag med nya möjligheter. Sitter på hotellrummet och snart är det dags för frukost. ska packa min väska och checka ut innan frukost så det är klart. Styrelsemöte är det som gäller idag och det ska bli intressant att höra vad som tas upp. I eftermiddag bär det av hemåt igen. Imorrn har jag ledig dag så då kan jag bara softa. Borta bra men hemma bäst. Ha en bra dag

Första dagen avklarad

Kategori: Politik och fackligt

Nu är första dagen på konferensen avklarad. Utbildning i främlingsfientlighet och rasism. Väldigt intressant med många disskusioner och synpunkter. Tungt ämne men känner att det är något så viktigt ochabsolut i vårt samhälle som det är idag. Ja, det är många och långa disskusioner men tror att det behövs så många får ta del av detta. Jätteviktigt att prata om detta och alla fördomar som faktiskt finns. Alla är lika värda oavsett hudfärg,sexuell läggning, religion mm. Ja, nu blir det inte mer utan ska sova på saken och ladda för styrelsemöte imorrn. Ha en bra dag

Packa är väl bäst

Kategori: Politik och fackligt

Dagens jobb avklarat och nu är man hemma igen.

Bäst att börja packa väskan inför imorrn då jag ska på konferens i två dagar. Ja inte så länge kan man tycka men man måste ju ändå ta med lite saker. Ja ganska mycket brukar det bli ändå. Kläder, skor, fön, smink ja alla ni tjejer vet vad jag pratar om. När väskan är packad kan man tro man ska vara borta flera veckor.

Ska bli trevligt att träffa alla som är med.
Kul att åka bort men lika skönt när man kommer hem igen till familjen.



Ha en bra dag

Hahahah

Kategori: Ordspråk mm

Snickaren på våning 3 märkte att han glömt sågen längs ner. Han pekade på sig själv (jag) nöp ihop benen och vred sig (behöver), drog armarna fram å tillbaka (en såg).
Kompisen på vån 1 nickade och började onanera. Snickaren på vån 3 blev förbannad och sprang ner för trapporna.
- Vafan, är du dum? Jag ville bara ha en såg!
Kompisen:
- Ja,jag förstod det. jag försökte bara berätta "jag kommer snart!"

Ha en bra dag

Cool eller inte

Kategori: Allmänt

Cool blogg eller inte, jag det är inte upp till mig att avgöra. Själv har jag bloggen för att skriva saker som jag tycker är angeläget för egen del men kanske också för andra.

Sen är det upp till var och en av alla som läser att tycka till. Hoppas att det finns något för alla så ni vill kolla igen. Jag har inte bloggen för den ska vara cool men tycker nån det eller inte så varsågod.

Ha en bra dag

Nu är det över

Kategori: Allmänt

Idag är sista sommarlovsdagen innan skolan börjar igen. Skönt med rutiner och tider igen och att ungarna kommer i säng tidigare på kvällen. Som det varit nu har de varit uppe jättesent och sovit länge. Inget bra enligt mitt tycke.

Hoppas det kommer gå bra och att de kommer upp som de ska på morgonen utan tjafs. Att allt flyter så att säga.

En börjar fyran, en sjuan och en i nian. Sen har jag en kvar på dagis ett år till men sen blir det skolan.
Blir nog bra bara de kommer igång kan jag tro.

Som sagt så tycker jag att det är skönt nu när sommarlovet är över och skolan kommer igång igen.

Ha en bra dag

Konferens

Kategori: Politik och fackligt

Att vara facklig på sin arbetsplats är väldigt intressant och givande även om det kan vara mycket ibland. Ibland känns det som det är mycket som måste göras och förhoppningsvis får vi det gjort. Framförallt så pass bra att medlemmarna ser att facket gör något som blir bra för de. Det är ju därför vi finns och vi gör allt vad vi kan.

Imorrn blir det konferens på Söderköpings Brunn med Handels måndag-tisdag. Ska bli intressant för vi ska ha om främlingsfientlighet och det är spännande.

Blir två fullspäckade dagar så när man kommer hem är man peppad igen att ta nya tag. Men det är också intensivt när man håller på.

Så alla ni som inte engagerar er fackligt, gör det för man lär sig massor på vägen.

Ha en bra dag



Jobb igen

Kategori: Allmänt

Söndag morgon och ska jobba hela dagen idag igen. Likadant varannan helg.

Men trevligt med alla kunder för är det tråkväder ute så kommer de till oss. Ja mat måste ju alla ha, så är det ju.

Hinner med lite kaffe innan det är dags att åka sen är det full fart tills ikväll. Hade gärna varit ledig och hemma men bara att gilla läget.
Har nyss börjat efter semestern men den känns väldigt långt borta.


Ha en bra dag

Jobb hela dagen

Kategori: Allmänt

Fredag och mys för många men inte för mig. Jag jobbar hela kvällen till 22 så något mys blir det inte.

Men får mysa lite imorrn kväll efter jobbet. Slutar skapligt och börjar inte jättetidigt på söndag så det funkar.

Idag ösregnar det ute och det känns att hösten faktiskt är på väg. Men lite mysigt är det också när man kan börja tända lite ljus. Ja det tycker jag om och när man börja elda i kaminen och mysa framför uppkurad i en filt. Hösten är ganska trevlig i alla fall.

Bara att vänta på att få åka till jobbet och göra sina timmar. Säkert blir det mycket folk då det är barnbidrag idag. Mat måste man ju ha.

"Äta bör man, annars dör man och äter gör man och ändå dör man"

Ha en bra dag

Sockor

Kategori: Stickning

Nu har jag börjat att sticka sockor med ett mönster som är utan häl. Blir spiralstickning och jättefint. Ja lite knepigt innan jag kom på mönstret hur det skulle vara. Men funkar nu och är väldigt enkelt när man vet hur man ska göra.

Ja, de blir himla fina och ska sticka i olika färger och melerat garn.

Är det någon som är intresserad av att beställa så hör gärna av er.

Bra nu när hösten närmar sig och skönt att ha på fötterna inomhus också.

Ska lägga upp bild när jag är färdig med sockorna så man kan se hur de ser ut.




Ha en bra dag

Över för denna gång

Kategori: Allmänt

Ja nu är det kväll och kalaset är över för denna gång. Sonen blev glad för presenterna han fick och det bästa var nog saker till sin skateboardramp som han gjort. Paket från oss får han på lördag när han fyller för det är ju alltid kul att få paket samma dag som man fyller år. Spännande.

Kul när släkten kommer men ack så rörigt när alla åkt hem och ungarna dragit fram massor med saker. Men sånt man får stå ut med. Nu är det bara att röja det värsta i alla fall.

Ska bli skönt att sätta sig i soffan och bara vara en stund innan det är dags att lägga sig för imorrn är det en ny arbetsdag. Börjar inte så tidigt men ändå och jobbar hela kvällen.

Ha en bra dag

Inte mest besökt men ändå

Kategori: Allmänt

Min blogg blir nog inte bland de mest aktiva, besökta eller kommenterade. Men vad gör väl det för jag är jätteglad att folk tittar in och kommenterar min blogg även om det är i liten skala.
Självklart skulle det vara kul att ligga på den listan men inget jag strävar efter.

Skriver det jag tycker det ska skrivas om och som alla som vill kan läsa och tycka till. Sen tillkommer ju lite recept och säljannonser ibland men det tror jag bara uppskattas.

Så ni som vill fortsätt titta in och tyck till och hoppas det finns något som intresserar er också i min blogg.

     

Ha en bra dag

Älska mig

Kategori: Ordspråk mm

Älska mig mest när jag förtjänar det minst för då behöver jag det bäst.

Ha en bra dag

Så är det

Kategori: Ordspråk mm

Alla är orginal för ingen är den ande lik

Ha en bra dag

Pepparkaka

Kategori: Kakor i långpanna

Ingredienser:

7 1/2 dl filmjölk
1 msk bikarbonat
6 dl socker
9 dl vetemjöl
150 gr smält margarin
1 påse pepparkakskrydda eller efter smak
1 dl lingonsylt

Gör så här:

Blanda allt till en smet och häll i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader ca 30 min eller tills kakan är torr.
Låt svalna och skär i rutor.

Tips:

Garnera med lingongrädde så blir det en liten bakelse.

Ha en bra dag

Kalas

Kategori: Allmänt

Idag blir det kalas för en av grabbarna fyller 10 år på lördag. Jag jobbar hela helgen och ledig idag så då blir det idag. Så är det när man jobbar i butik. Man får ta när det passar. Nu har jag en pepparkaka i ugnen som vi ska ha till kaffet och sen blir det lite mackor.



Funderar på om jag ska skära upp kakan i rutor och garnera med lingongrädde så blir det som en bakelse.

Hela släkten så folk lär det bli men är bättre att ta alla på en gång än att dela upp det.

Jag ska klippa mig idag också och det är välbehövligt kan jag säga. Man drar på det hela tiden men nu ska det bli av.

Ja denna dag går nog också kan jag tro.

Ha en bra dag

Vem vet

Kategori: Allmänt

Nu drar det ihop sig till jobb igen. Men ska bli riktigt skönt med vanliga tider och barnen börjar fritids och dagis. Dessutom börjar skolan om en vecka så de kommer igång igen.
Nu är det segt i slutet på sommarlovet, för det är många veckor de är lediga och har de inget att göra så tjatar de hela tiden.

Ja, känns helt ok faktiskt med jobb igen även om jag skulle vilja ha något administrativt istället. Men får väl jobba mer fackligt förhoppningsvis än jag gör idag. Det är riktigt kul och intressant.

Man vet aldrig vad som händer och kanske gör jag något annat i framtiden.

Ha en bra dag

Knytis med grannarna

Kategori: Allmänt

Ikväll blir det knytis med grannarna och kräftätning.  Jag ska göra en paj med kräftstjärtar som vi ska äta också för man blir inte mätt bara på kräftor. Får väl ha lite bröd till också för det är gott. Till kaffet funderar jag på att göra en tårta med nötbotten och kolasås över och vispad grädde. Den är så himla god och ganska dryg så den räcker till många för det räcker med en liten bit.

Ska bli kul och de har bjudit in lite folk så vi blir några stycken men det är alltid trevligt. De har ett tält som ska sättas upp så alla får plats och det går väl åt för det är ju lite ungar också.

Hoppas vädret håller i sig även om det är lite kallt i luften även om solen är framme. Men bara att ta på sig en tröja och säkert blir det varmt när alla är i samma tält. Brukar bli det när man är många. Barnen ser också fram mot kvällen likaså och hoppas på en god stämning.

Kanske kommer dottern med kille förbi också när hon slutat jobba. Får se hur det blir med den saken.

Ha en bra dag

Plockdag idag

Kategori: Allmänt

Idag är det fredag och snart dags för jobb igen. Men bra med lite rutiner och allt blir som vanligt igen.

Ja, det är en sån där plockdag idag då man får plocka undan allt som inte ska ligga framme och alla dessa leksaker som dras fram. Mängder hela tiden. Men det får man väl stå ut med så länge barnen är små. Eller hur, alla ni som har barn vet säkert hur det är.

Annars händer det inte så mycket idag kan jag tro. Men solen tittar fram lite och det verkar bli lite skönt även om luften är kall. Det känns att det börjar närma sig hösten.

Nu blir det lite mat och sen får vi se vad som händer.

Ha en bra dag

Läs min blogg

Kategori: Allmänt

Att ha en blogg är väldigt roligt där man kan skriva om allt man känner för och att den som vill kan kika in och läsa. Men det svåra är ju att ha en blogg som många vill läsa.

Vad man skriver om och vad man gör är ju viktigt. Men det är inte lätt att veta om den är bra eller dålig. Man ser ju på statistiken hur många som kollar men ändå. Man vill ju att många ska läsa och tycka till.

Jag försöker ändå skriva om vardagliga saker, politik mm och naturligtvis hoppas jag att det ska bli något som många kommer läsa framöver.

Har märkt att lägger man ut saker till försäljning så ökar antalet som kollar in mycket och det är bra. Kanske hittar de något som gör att de läser igen.

Ja det är inte lätt men gör mitt bästa.

Ha en bra dag

Måttabell

Kategori: Blandat om bakning mm

Mått och vikt

1 dl = 100 ml = 7 msk
1 msk = 15 ml = 3 tsk
1 tsk = 5 ml = 5 kryddmått
1 kryddmått (krm) = 1 ml = 0/5 tsk
1 tekopp (tkp) = ca 2,5 dl
1 kaffekopp (kkp) = ca 1,5 dl

Utländska mått

Vikt (engelsk och amerikansk)
1 pund (lb) = 16 ounces = 453,6 g
1 ounce (oz) = 28,35 g
3,5 ounces = ca 100 g

Volym (amerikansk)
1 U.D. gallon = 4 liquid quarts = 3,8 liter
1 liquid quart = 2 liquid pints = 9,5 dl
1 liquid pint = 2 cups = 4,7 dl
1 cup = 8 fluid ounces = 2,4 dl
1 fluid ounce = 29,6 ml
1 tablespoon = 3 teaspoons = 15 ml
1 teaspoon = 5 ml

Gamla svenska mått

1 skålpund = 32 lod = 425 g
1 lod = 4 kvintin = 13,3 g
1 kappe = 1,75 kanna = 4,6 liter
1 kanna = 2 stop = 2,62 liter
1 stop = 4 kvarter = 1,31 liter
1 kvarter = 4 jungfrur = 0,33 liter
1 jungfru = 0,082 liter = 8,2 cl

Musli

Kategori: Blandat om bakning mm

Ingredienser:

Havregryn
Cocos
Solrosfrö
Cornflakes
Hackade nötter
Sirap eller honung

Kan tillsättas efter:

Hackad choklad
Linfrö

Gör så här:

Blanda allt i en långpanna så mycket som du önskar. Ringla sirap eller honung över och ställ mitt i ugnen
i 100 grader en timma. Låt svalna och hacka sönder. Förvara i burk.

Ha en bra dag

Så är det

Kategori: Ordspråk mm

Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv och verb?
Inga problem, nu har skolan ändrat sina undervisningsmetoder.
Substantiv är ord som du sätter 'fan' & 'jävel' efter: klockfan, gubbjävel, hammarjävel mm.
Adjektiv är ord som du sätter 'skit' före: skitbra, skitsnygg, skithäftig osv.
Verb är ord som du sätter 'utav helvete' efter: drack utav helvete, dansade utav helvete, körde utav helvete etc.
Så nu är det skitenkelt för ungjävlarna att lära sig utav helvete :-)

Eller hur

Kategori: Ordspråk mm

Jag gör fel, ibland har jag inte full koll och ibland är jag omöjlig att ha att göra med.
Men om du inte kan godta mig när jag är som värst, förtjänar du mig inte heller när jag är som bäst

Jag kanske....

Kategori: Ordspråk mm

Jag kanske inte är någons första val, men jag är ett utmärkt val.
Jag kanske inte är rik men jag är värdefull.
Jag låtsas inte vara någon jag inte är, eftersom jag är bra på att vara mig.
Jag kanske inte är stolt över några av de saker jag har gjort tidigare, men jag är stolt över vem jag är idag.
Jag kan inte vara perfekt, men det behöver jag inte vara.
Ta mig som jag är, eller titta på mig när jag går iväg!

Dagens sanning

Kategori: Ordspråk mm

Dagens sanning =Med åren ökar vi kvinnor i vikt på grund av att vi tar emot så mycket information och visdom. Till slut är huvudet fullt, och då tar resten av kroppen över.
Vi är inte tjocka och feta! Vi är enormt kultiverade, utbildade och glada.
Så, med start i dag: När jag tittar i spegeln och ser min mage och min stora röv, säger jag bara: Herrejisses! SHIT, så smart jag är!

Återträff

Kategori: Politik och fackligt

Ja, på måndag är det återträff för alla som var med på Handels Kongress i Maj. Det ska bli intressant och kul att träffa alla igen från vår avdelning som var med.

Kongressen var tuff med långa dagar och in på nätterna när beslut skulle tas men jätteroligt att få vara med. En upplevelse och man får vara med att ta beslut som Handels ska jobba med de närmaste fem åren. Häftig känsla att få vara en av 350 kongressombud. Man träffade många nya människor och det är ju alltid kul.

Det var fem hektiska och fullspikade dagar i Stockholm så fritid hade man ingen. När man talade om att man valts ut till kongressombud så sa alla att du har det bra du som får åka till Stockholm och bo på hotell i fem dagar. Men de vet inte vad de pratar om för det var verkligen slitigt de dagarna där beslut ska tas som ska gälla framåt i fem år.

Intensivt men så jättekul och vi var tre stycken från min arbetslplats som var med och det tycker jag var jättekul. Tror alla med mig som var där hade jätteroliga dagar med mycket skratt men långa arbetsdagar.

Men som sagt nu får vi se vad återträffen ger och hur vi ska jobba framöver.

Vad tycker du

Mitt i sista semesterveckan

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag och det har regnat. Får se om det kommer mera eller om det blir skapligt väder, ja inte strålande sol men ändå uppehåll. Det blir så ruggigt när det regnar men får väl tända lite ljus och få det lite mysigt istället.

Idag är en sån där bakdag när vädret är trisst och man inte har något planerat.

Mitten av min sista semestervecka men ska bli kul att träffa alla på jobbet igen. Fast det känns lite motigt att börja jobba igen. Men det blir snart som vanligt och man kör sitt vanliga race igen.

Ha en bra dag

Jordgubbar i passionsfruktslag

Kategori: Efterrätter

Ingredienser:

1 liter  färska jordgubbar
1 dl  strösocker
1 dl  vatten
20 st  små mandelsskorpor (tex biscotti)
5 st  passionsfrukter
5 dl  vaniljkesella

Garnering:
 
8 st  citronmelissblad 

Gör så här:

Koka socker och vatten 2-3 min. Låt kallna. Skär jordgubbarna i skivor. Bryt skorporna i mindre bitar. Dela passionsfrukterna och gröp ur kärnorna, blanda med sockerlagen. Varva jordgubbar, skorpor och kesellan i 8 glas. Häll på lagen och garnera med citronmeliss.

Serveringsförslag: Blir bäst om man gör den strax innan servering.

Ha en bra dag

Päronhalvor med after eight

Kategori: Efterrätter

Ingredienser:

8 st  päronhalvor konserverade
8 st  after eight

Tillbehör:

1 liter glass eller grädde

Gör så här:

Lägg päronhalvorna i en ugnssäker form. Lägg en after eight på varje och sätt in i mitten av ugnen ca 10 min. 225 grader. Servera med glass till.

Ha en bra dag

Citronsaft

Kategori: Saft och gele

Ingredienser:

4 st  citroner
2 påsar  citronsyra (50g)
2 liter  vatten
2 liter  strösocker

Gör så här:

Koka upp vattnet. Skiva citronerna och lägg i en stor skål. Blanda i socker, citronsyra och häll över vattnet. Rör om och ställ kallt när det svalnat till nästa dag. Rör om så allt socker smält och sila. Häll på flaskor och förvara i kyl. Jättegod och svalkande dryck och väldigt enkel att göra.

Passar bra att ge bort som present.

Egen saft av citroner

Ha en bra dag

Rabarbersaft

Kategori: Saft och gele

Ingredienser:

3 kg  rabarber skurna i små bitar
2 st  citroner
3 liter  vatten kokande
1 påse  vinsyra
3 kg  strösocker

Gör så här:

Koka upp vattnet. Skär rabarber och skiva citronerna. Lägg rabarber, citroner och vinsyra blandat i en stor bunke eller kastrull. Häll över vattnet och rör om. Ställ i kylen i 2 dagar och sila sen saften och rör därefter i sockret tills det löst sig. Häll upp på flaskor och förvara kallt.

Ha en bra dag

Rulltårta

Kategori: Kakor i långpanna

Ingredienser:

3 st  ägg
1,5 dl  socker
2 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver

Fyllning:

2 dl valfri sylt

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda allt till en smet och häll i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt ugnen ca 5 min. Stjälp upp på sockrat bakplåtspapper och låt svalna. Bred på valfri sylt och rulla ihop.

Serveringsförslag: Skär i bitar och lägg på lite vispad grädde och bär så har du fått en bakelse.

Ha en bra dag

Hawaibars

Kategori: Kakor i långpanna

Ingredienser:

100 gram  margarin
2 msk  ljus sirap
1 dl  ananas torkad
3 dl  musli efter egen smak
1 dl  cocos
3 msk  vetemjöl
0,5 dl  druvsocker tex dextropur
1 tsk  vaniljsocker

Dekoration
2 dl  cocos
200 gram  blockchoklad

Gör så här:

Smält margarinet och rör ner sirapen. Hacka ananasen och blanda i allt det andra till en smet. Häll smeten i en form med bakplåtspapper 20x20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 175 grader. Tag ut och låt svalna. Skär bitar som är ca 10x2 cm. Smält chokladen och pensla över och strö över cocos.



Ha en bra dag

Cocosrutor

Kategori: Kakor i långpanna

Ingredienser:

250 gram  margarin
3 dl  socker
4 st  äggulor
4 dl  vetemjöl
4 tsk  bakpulver
2,5 dl  mjölk

Cococblandning:
 
4 st  äggvitor
3 dl  socker
3,5 dl  cocos

Gör så här:

Rör margarin och socker. Blanda i det andra till en smet och häll i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 20 min i 160 grader. Vispa äggvitorna till skum och blanda i socker och cocos. Bred på kakan efter 20 min och grädda ytterligare 20 min. Låt svalna och skär i rutor. Förvara i burk och frys.

Ha en bra dag

Pistagekaka

Kategori: Kakor i långpanna

Ingredienser:

4 st  ägg
6 dl  socker
40 st  sötmandlar malda
20 st  bittermandlar malda eller arom
400 gram  margarin
6 dl  vetemjöl
2 tsk  bakpulver
3 dl  vatten
2 msk  karamellfärg grön

Garnering:

250 gr smält blockchoklad

Gör så här:

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i det andra till en smet och häll i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 175 grader i 30-40 min. Låt den svalna. Smält chokladen och bred den över kakan och skär i rutor när det stelnat.

Ha en bra dag

Toscarutor

Kategori: Kakor i långpanna

Ingredienser:

200 gram  smält margarin
4 st  ägg
3 dl  socker
4 dl  vetemjöl
4 msk  grädde
2 tsk  bakpulver

Toscasmet:
 
200 gram  smält margarin
6 dl  socker
200 gram  hackad mandel
4 msk  vetemjöl
4 msk  grädde

Gör så här:

Vispa ägg och socker. Blanda i det andra och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 min. Gör under tiden toscasmeten i en kastrull och sjud ihop så allt blandas. Ta ut kakan och bred på glasyren och in i ugnen igen ca 10 min eller tills den fått fin färg.
Skär i rutor när den kallnat och vill man kan man doppa alla sidorna i smält blockchoklad. Blir fina och väldigt goda.

Ha en bra dag

Rågbröd utan jäsning

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

2 paket  jäst
1 liter  vatten
1 msk  salt
1 paket  farinsocker
1 påse  rågsikt

Gör så här:

Värm vattnet til 37 grader. Blanda alla ingredienser till en deg, och ta mjöl till degen släpper kanterna. Knåda degen och dela i 3 delar. Gör 3 limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper och ställ in i kall ugn. Sätt på ugnen och grädda i mitten ca 1 timme. Täck gärna med bakpåtspapper efter halva tiden. 175 grader.

Ha en bra dag

Bröd av en påse mjöl

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

100 gram  margarin
12 dl  vatten eller mjölk
50 gram  jäst
1 msk  salt
1 dl  sirap eller honung
1 påse  mjöl, vete eller råg

Gör så här:

Smält margarinet och häll över vätskan. Blanda allt till en deg och jäs 1 timme. Platta ut degen i en långpanna med bakplåtspapper och dela i 6 bitar. Nagga med en gaffel. Jäs ytterligare 40 min. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min i 200 grader. Låt brödet kallna under bakduk och dela sen i bitar.

Serveringsförslag: ljummet bröd med smör och ost

Ha en bra dag

Vitlöksbröd

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

50 gram  jäst
5 dl  filmjölk
5 tsk  vitlökskrydda efter behag
4 msk  olja
11 dl  vetemjöl

Gör så här:

Blanda allt till en deg och låt jäsa 30 min. Gör 2 limpor och lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. Grädda mitt i ugnen ca 30 min i 200 grader.

Ha en bra dag

Vallmorutor

Kategori: Matbröd

Ingredienser:


50 gram  jäst
13 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
2 msk  socker
2 msk  margarin
5 dl  mjölk
 
 
Garnering
1 st  ägg
1 dl  vallmofrön

Gör så här:

Smält margarinet och häll över mjölken. Låt bli 37 grader. Blanda allt till degen. Låt jäsa 30 min. Knåda degen och platta ut i en långpanna med bakplåtspapper. Dela degen i så många rutor du önskar med kniv eller degskrapa. Låt jäsa ytterligare 30 min. Vispa upp ägget och pensla brödet och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 225 grader

Serveringsförslag: Goda ljumma med smör och ost

Öllimpor

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

1 flaska  öl
1 paket  jäst
1 tsk  salt
1 st  ägg
1 påse  rågsikt
2 dl  sirap
2 dl  vatten

Gör så här:

Häll upp ölet i en måttbägare och fyll på med varmt vatten så det blir 5 dl. Blanda allt till en deg. Tag mjöl tills degen släpper kanterna. Baka genast ut 2 limpor och lägg i formar eller på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme övertäckt. Grädda i 175 grader ca 40 min i mitten av ugnen.

Ha en bra dag

Franskbröd

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

1 liter 


vatten
2 paket  jäst
4 msk  olja
1 påse  vetemjöl
2 tsk  salt 

Gör så här:

Värm vattnet till 37 grader. Blanda alla ingredienser till en deg och ta mjöl till degen släpper kanterna. Låt jäsa 30 min övertäckt. Knåda degen väl och dela i 4 delar och baka ut limpor som lägges på plåt med bakplåtspapper. Jäs ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrö. Grädda i mitten av ugnen i 15 min, stäng av ugnen och låt det stå kvar ytterligare 15 min. 225 grader.

Ha en bra dag

Yoghurtbröd

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

3 dl 


rågmjöl
4 dl  vetemjöl
2 dl  havregryn
1 dl  farinsocker
0,5 dl  solrosfrön
4 dl  yoghurt
0,5 dl  vatten
2 tsk  bikarbonat

Tips:

Smaksättning tex solrosfrö, linfrö mm.

Gör så här:

Blanda alla ingredienser och klicka ut i en smörad form. Grädda mitt i ugnen ca 20 min i 200 grader och sänk sedan värmen till 150 grader och grädda 20- 25 min till. Låt kallna under bakduk. Går bra att frysa. Man kan ändra mängden mjöl o havregryn bara mängden blir den samma.

Serveringsförslag: Gott med ljummet bröd med smör och ost.

Ha en bra dag

Hålkakor

Kategori: Matbröd

Ingredienser:

2 paket jäst
100 gr smält margarin
1 dl sirap
1 liter vatten eller mjölk
1 påse rågsikt

Tips:
3 rivna morötter
1 dl lingonsylt

Gör så här:

Smält margarinet. Lös jästen i vattnet eller mjölken som är 37 grader.
Blanda i de andra ingredienserna, gärna i matberedare och blanda väl.
Tag mjöl tills degen släpper kanterna, då räcker det. Jäs övertäckt 30 min.
Blanda gärna i några rivna morötter. Knåda degen väl och dela i 8 delar.
Kavla runda kakor och lägg 2 på varje plåt, nagga med gaffel. Låt jäsa 30 min.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min. 225 grader. Pensla de med ljummet vatten när de är uttagna ur ugnen.
Låt svalna under bakduk. Kan frysas.

Ha en bra dag

Vad blir det idag

Kategori: Allmänt

En ny dag igen och vad kommer hända då? Ja det vet jag inte än men tror att det blir en hemmadag med lite ploock, bakning, städ ja ni vet allt som hör till.

Igår gjorde jag nya naglar igen och de blev så fina. Grön färg belv det den här gången men det är alltid lika svårt att välja färg. Finns några att välja på om jag säger så.

Just nu sitter några av barnen och ser på madicken på tv och själv ska jag ta lite kaffe. Tyvärr är inte solen framme och det är lite kallt ute annars brukar jag sätta mig på altanen om solen värmer.

Känns nästan som hösten är på ingång men då kan jag tända ljus och mysa. Man märker att det blir mörkare snabbt på kvällarna och lite kallare också. Fast hösten är mysig när man kan sitta framför brasan och bara mysa.



Ha en bra dag

Ändring vill vi ha

Kategori: Politik och fackligt

"Alliansen har lyckats segregera samhället i fattiga och rika på ett sätt som få trott kunde ske igen. Klassamhället i dag är en uppdelning i två grupper.

De med arbete och de utan. Statiska grupper där de med arbeten kan hamna i utanförskap medan de i utanförskap stannar där de är om de hamnat i fas 3 eller blivit utförsäkrade.

Barnfattigdom är fint att tala om och påstå sig vilja få bort. Men hur kan den tas bort om föräldrar i utanförskapsgruppen behandlas som de spetälska i gamla tider, de finns men ska inte synas i den politiska agendan om de är utförsäkrade eller långtidsarbetslösa?"

Jag hoppas att det blir ändring i nästa val så vi kan få ordning på allt igen. Alla är lika värda och alla ska ses med samma ögon.

Vad tycker du

Ännu en ny dag

Kategori: Allmänt

Nu har jobbet börjat igen för mannen och jag har en vecka kvar. Jätteskönt att slippa ställa klockan men ack vad fort tiden går. Snart är man på jobbet igen och det känns inte som man haft semester. Väääldigt långt till nästa.

Men barnen får vara hemma en vecka till från fritids och dagis och snart börjar skolorna också. Ja lite skönt är det ändå att allt blir som vanligt igen.

Vi har hunnit med mycket ändå på semestern som Liseberg, Öland och Öninge och campat med husvagnen. Lägger nog ut lite bilder så småningom.

Idag är det fortfarande sol och hoppas det får bli så. Under dagen ska jag göra nya naglar för nu är det nästan sex veckor och de bör göras om.

Annars händer det nog inte så mycket under den här dagen om jag inte får lust att baka lite förstås. Men det får tiden utvisa.

Ha en bra dag

Tjatiga ungar

Kategori: Allmänt

Regn hela dagen och tjatiga ungar för de inte har något att göra. Ja, de kan ju inte vara ute så då tjafsar de hela tiden om allt och inget. Det verkar ju inte som det klarnar upp heller så vi får väl stå ut.

De spelar tv spel och sitter vid datorn.

Mig gör det inget om det regnar för jag har tänt lite ljus och tycker det är lite mysigt. Stickar lite också emellanåt framför tv:n. Vädret styr man inte över och man får göra det bästa av det.

Nu kom äldsta dottern på besök och det är alltid lika trevligt så nu ska jag ta lite kaffe.

Ha en bra dag

Bilder

Kategori: Allmänt

Nu mina vänner har jag lagt upp bilder på både grytlappar och väska. Ni som är intresserade kan gå in och kolla min blogg. Har ni funderingar mm så skriv kommentar så svarar jag.
Hoppas ni fattar tycke för mina saker och att det passar er.

Ha en bra dag

Blev istället

Kategori: Allmänt

Det blev ingen cocostårta utan en ambrosiatårta till fikat i eftermiddag. Den blev god och det var länge sen jag bakade en sån. Vaniljkräm imellan och glasyr med apelsinskal ovanpå. Ja den blev riktigt god.

Annars har dagen inte erbjudit så mycket mer än tvätt och lite städ mm.

Jag skulle vilja ha kinamat till kvällen men får se hur det blir med det. Kostar ju en del när man är några stycken som vi är. Fyra ungar och två vuxna men det är ju så gott.

Ha en bra dag

Parad i dag

Kategori: Allmänt

Idag är prideparaden i Stockholm och jag sa likadant förra året att jag gärna skulle vilja vara där och kolla. Men inte i år heller blev det av. Skulle vara skönt att åka upp utan barn och bara gå runt och strosa lite men inte lätt med barnvakt till fyra ungar. Men kanske nästa år att vi kommer iväg.
Ni alla som är med där idag får ha en riktigt trevlig dag.

Enligt mitt tycke är alla lika värda oavsett sexuell läggning, hudfärg mm.

Ha en bra dag

Ny dag

Kategori: Allmänt

Inatt har det regnat ganska mycket och min tanke var då att det kommer bli en grå dag. Men det slutade på morgonkvisten och nu är solen framme. Så det blir nog en skön dag i alla fall. Inget solande men heller inget regn.

Ja en ny dag med nya möjligheter. Lördag och många börjar jobba på måndag men jag har en vecka kvar på min semester och det känns riktigt skönt.

Kanske blir det till att baka något idag till fikat fram på dagen, för det är alltid lika gott. Kanske ska göra en cocostårta för den är så god och går åt som smör. Det värsta är att en bit ofta blir fler. Men vad gör väl det.

Enkel att göra och väldigt god.

Ha en bra dag

Sol och regn

Kategori: Allmänt

Idag har det varit en dag med både sol och regn. Men ganska skönt med lite regn också. Suttit vid datorn till och från. Inte gjort så mycket idag och dottern kom så ikväll åt vi pizza. Smakade jättegott för det var länge sen sist.
Två av grabbarna följde med henne hem och ska sova till imorrn.

Nu har jag stickat lite framför tv:n och jag känner mig ganska trött. Snart är det en ny dag med nya möjligheter.

Ha en bra dag

Åkt hem igen

Kategori: Allmänt

Nu har sonens hund Wilma som vi varit hundvakt åt sen igår åkt hem. Säkert skönt för henne att komma hem till sitt där hon är van. Det har gått bra men lite sådär var hon när hon skulle lägga sig till ro inatt. Dessutom fick jag gå ut 05.00 för hon var kissnödig. Men bara att gå upp och ut i trädgården. Sen sov hon till halv nio i alla fall då hon fick gå ut igen.
Det har funkat bra och idag har hon varit ute hela dagen. Barnen tycker det har varit jätteskoj att hon varit här över natten.

Ha en bra dag

Varmt idag

Kategori: Allmänt

Ja, idag är lika varmt som igår när vi var på skänningemarken en sväng och kolla runt lite. Idag åkte dottern dit med två av grabbarna för de ville kolla. Jag har ingen lust att åka i värmen.
Dessutom är vi hundvakt sen igår till sonens hund så det är bättre att vara hemma.

Nu blir det lite mat och sen ska jag nog lägga mig i solen en stund för minstingen ska med grannen och bada så då kan man koppla av ett tag. Man orkar inte göra så mycket i värmen.

Ska nog också börja sticka sockor idag, ja det känns långt borta med kylan men börjar jag nu så blir det lite klart tills man behöver de och dessutom kanske man kan få några sålda också om någon är intresserad.

Ha en bra dag

Bra dag idag

Kategori: Allmänt

Ja idag är det sol och varmt. Jätteskönt med lite värme igen efter ganska mycket regn så vi får hoppas det håller i sig.

Kanske blir det en sväng med husvagnen för det tycker barnen är så kul och det är mysigt tycker jag. Är så jättenöjd att vi köpte en i år. Har haft för flera år sen men den sålde vi och egentligen skulle jag vilja ha en ny men det kostar alldeles för mycket. Men vår är jättefin och jag är helnöjd.

Kanske kan vi köpa en ny nästa gång.

Det känns som det blir en bra dag idag i alla fall och kanske åker vi till Gränna en dag också. Det brukar vi göra på vår semester. Ganska fint och bara strosa runt lite och kika i affärer och fika lite.



Ha en bra dag