Saffranstryffel
Kategori: Godis
Ingredienser:
Tryffel:
1 dl vispgrädde
1 msk honung
1 g saffran
250 g vit choklad
30 g osaltat smör
1 tsk cognac (kan uteslutas)
1 tsk cognac (kan uteslutas)
Garnering:
ca 150 g vit choklad
.
Gör så här:
Tryffel:
Koka upp grädde, honung och saffran. Slå det över den hackade vita chokladen. Tillsätt sedan smöret och sist cognacen. Rör tryffeln slät. Låt stelna ordentligt i kylskåp och klicka sedan med hjälp av en matsked, som rullas runda kulor. Smält vit choklad och doppa de i och låt stelna igen.
Man kan även pensla ischokladformar med smält choklad och låta stelna och sen pritsa i tryffel där. Pensla choklad över och låt stelna.
Ha en bra dag
Man kan även pensla ischokladformar med smält choklad och låta stelna och sen pritsa i tryffel där. Pensla choklad över och låt stelna.
Ha en bra dag