Nougatgodis
Kategori: Godis
INGREDIENSER
45 portioner/st.
1 dl | socker |
1 dl | grädde |
1 dl | ljus sirap |
Fyllning
100 gram | Odense nougat |
25 gram | choklad |
45 st | knäckformar |
GÖR SÅ HÄR
Koka upp socker, grädde och sirap. Rör om och sänk sedan plattan och låt småkoka i ca 10 min till 122 grader eller tills kolprovet håller. Rör EJ under koket.
Ta och dela nougaten till ca 1 cm x 1cm x0.5 cm tjocka bitar. Placera ut knäckformarna på en plåt. Ta 2 st teskedar och klicka i 1 sked i varje form så snabbt du kan. Hjälp till att skjuta av med den andra. Ta en liten kniv och ta en bit nougat och placera mitt på kolan, tryck lätt ner.
Låt allt svalna och låt nougaten stelna. Smält cholkaden och droppa en droppe på varje nougatbit.
Ha en bra dag