Ägglikörpraliner
Kategori: Godis
Ingredienser:
Kräm:
1 dl vispgrädde
1 ½ msk glykos
200 g vit choklad, hackad
25 g osaltat smör
5 cl ägglikör
Chokladformar:
40 ischokladformar
200 g mörk choklad
rivet limeskal till garnering
Gör så här:
Hacka den mörka chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Doppa formarna i den smälta chokladen så att formens utsida täcks av ett tjockt lager choklad. Använd pincett så blir det lite enklare.
Ställ formarna att stelna i kylskåp ett par timmar. Lossa därefter folieformen.
Koka upp grädden tillsammans med glykos i en kastrull. Häll grädden över den vita hackade chokladen, tillsätt smöret i bitar och häll slutligen i likören. Rör tills smeten är slät och har blandat sig väl.
Låt tryffeln svalna och häll den i en spritspåse. Fyll de stela chokladformarna med tryffel och låt dem stelna i rumstemperatur. Garnera med rivet limeskal före serveringen.
Ha en bra dag