Praliner
Kategori: Godis
Ingredienser:
Mandelbotten:250 g riven mandelmassa
2 ägg
2 msk mjöl
½ sk bakpulver
50 g smör
Fyllning och garnering:
2 msk apelsinlikör eller apelsinjuice, man kan även ta annan likör man tycker om tex päron
300 g blockchoklad
Syltade apelsinskal
Gör så här
Blanda mandelmassa och ägg för hand eller i matberedare. Rör i mjöl, bakpulver och rumsvarmt smör och arbeta smeten slät.
Bred ut i en pappersklädd form, ca 15-20 cm.
Grädda i 200 grader i 15-18 min.
Låt kallna.
Droppa likör/juice över kakbotten och skär upp i lagom fyrkanter.
Smält blockchokladen i en kastrull över vattenbad eller i micron.
Doppa ner kakorna med hjälp av två gafflar, låt droppa av och lägg på bakplåtspapper. Garnera med syltade apelsinskal innan de stelnar.
Låt stelna i kylskåp.
Bred ut i en pappersklädd form, ca 15-20 cm.
Grädda i 200 grader i 15-18 min.
Låt kallna.
Droppa likör/juice över kakbotten och skär upp i lagom fyrkanter.
Smält blockchokladen i en kastrull över vattenbad eller i micron.
Doppa ner kakorna med hjälp av två gafflar, låt droppa av och lägg på bakplåtspapper. Garnera med syltade apelsinskal innan de stelnar.
Låt stelna i kylskåp.
Ha en bra dag