Sexbarnsmamma

Hmm jaa jag har sex barn men även barnbarn. Kolla gärna in och kommentera 😊😊 Skriver om det mesta mellan himmel och jord 🌺🌺

Pärontryffel

Kategori: Godis

Ingredienser:

2 dl grädde
400 g fin mörk choklad, minst 70%
100 g smör, rumstempererat
2-3 msk Xanté päroncognac
kakaopulver

 

 
Tillagning:
1. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll i chokladen. Rör till en jämn smet.

2. Lägg i smöret när chokladsmeten är ljummen och rör till en jämn smet. Smaksätt med päroncognacen.

3. Kyl chokladsmeten en stund innan den rullas ut till små kulor och rullas i kakaopulver. Tryffeln förvaras i kyl men bör stå framme en stund i rumstemperatur innan man avnjuter den.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: