Toscarutor
Kategori: Kakor i långpanna
200 gram | smält margarin |
4 st | ägg |
3 dl | socker |
4 dl | vetemjöl |
4 msk | grädde |
2 tsk | bakpulver |
Toscasmet:
200 gram | smält margarin |
6 dl | socker |
200 gram | hackad mandel |
4 msk | vetemjöl |
4 msk | grädde |
Gör så här:
Vispa ägg och socker. Blanda i det andra och häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 12-15 min. Gör under tiden toscasmeten i en kastrull och sjud ihop så allt blandas. Ta ut kakan och bred på glasyren och in i ugnen igen ca 10 min eller tills den fått fin färg.
Skär i rutor när den kallnat och vill man kan man doppa alla sidorna i smält blockchoklad. Blir fina och väldigt goda.
Ha en bra dag